Lasertherapie met IPL

Met behulp van de Ellipse (IPL) kunnen oppervlakkige vaatjes, zoals bijvoorbeeld couperose, behandeld worden. Het licht dat geabsorbeerd wordt door het bloed in de vaatjes wordt omgezet in warmte en naar de vaatwand geleid. Door het vaatje gedurende meer dan 1 milliseconde tot 70 graden te verhitten, zal de eiwitstructuur in de vaatwand worden vernietigd. Het bloed zal stollen en het vernietigde vaatwandje zal verdwijnen.

Verschillende aandoeningen zijn goed te behandelen

Op deze manier kunnen ook spiders (spinnetjes) behandeld worden. Rosacea is een ontsteking van de huid die veel voorkomt en gekenmerkt wordt door roodheid op de wangen, neus en kin, en soms gepaard gaat met verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Rosacea heeft niets met acne te maken. De behandeling met laser/IPL is vooral gericht op het verwijderen van de vaatjes, waardoor de roodheid minder zichtbaar wordt. De behandeling heeft ook een kalmerende werking en is ontstekingsremmend. Doordat rosacea een chronische huidaandoening is, kun je deze niet genezen.

Verwijde bloedvaatjes na bestraling

Verwijde bloedvaatjes (radiogene teleangiectasiën) kunnen ontstaan na bestraling van de huid. Ondanks het feit dat deze huid zeer kwetsbaar is, kunnen de vaatjes meestal behandeld worden met IPL. Beenvaatjes onder de knie zijn met IPL moeilijker te behandelen vanwege de hoge hydrostatische druk.

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de IPL/laser in onze praktijk.

Tarief

Ellipse – vaten

  • Spider navus € 65,00
  • Couperose neus € 75,00
  • Couperose wangen € 125,00
  • Kin € 75,00
  • Decolleté vanaf € 200,00
  • Hals € 90,00

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een intake in de praktijk zijn in de meeste gevallen gratis. Bij behandeling van de laser/IPL is het consult gratis, indien u besluit tot behandeling over te gaan. Volgt er geen behandeling dan wordt er voor het consult € 39,00 in rekening gebracht.

 

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Heeft u vragen of wilt u informatie over het maken van een afspraak?