Oksels ontharen, op welke manier?

De behandeling voor het ontharen van de oksels gaat met behulp van de Ellipse, zo genaamde laser ontharing. De behandeling van de Ellipse wordt ook wel een IPL behandeling genoemd, wat een vorm van laserbehandeling is. De verschillen tussen een laser en IPL behandeling vertellen wij u graag.

De behandeling van de beharing van de oksels, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment; het pigment bevindt zich het haarzakje, gelegen in het onderste gedeelte. De haarfollikel wordt definitief vernietigd door de lichtstraal die omgezet is in warmte. Alleen de haren bij de oksel worden verwijdert en de omliggende structuren van de huid worden niet beschadigd. In principe kan elk huidtype behandeld worden met de laser/IPL. Een verdoving is niet nodig.

Oksels ontharen, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het verwijderen van de haren bij de oksel door middel van laser/IPL therapie, kunnen alleen haren die zich in de groeifase bevinden behandeld worden, vanwege het feit dat de haar tot onder in de follikel aanwezig is gedurende de groeifase. De geabsorbeerde warmte kan op dat moment in de haar bij de haarfollikel terecht komen. Gezien de cyclische verloop van de haargroei zijn er meerdere behandelingen nodig om de oksel te ontharen, om alle haren te kunnen behandelen en om de haren van de oksels goed te verwijderen. Klik hier om een afspraak te maken.

Aantal laser/IPL behandelingen voor de beharing van de oksels?

De laser/IPL behandeling voor de oksels ontharen is onder andere afhankelijk van haardikte, de locatie van het te behandelen gebied en de leeftijd van de persoon. Daarnaast speelt de etnische afkomst bij het ontharen ook een rol. Voor het beste resultaat zijn voor ontharen van het lichaam 4 tot 6 laser/IPL behandelingen nodig en in het gelaat tussen de 6 tot 8 behandelingen. Klinische studies tonen aan dat het resultaat van de laser/IPL behandeling beter wordt als er vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen worden aan gehouden. Om die reden wordt er voor de behandeling van de overbeharing op het lichaam tussen de behandelingen een periode aangehouden van 4 tot 6 weken en voor het gelaat 8 tot 10 weken (*).

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Tarief

  • Oksels € 90,00

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een intake in de praktijk zijn in de meeste gevallen gratis. Bij behandeling van de laser/IPL is het consult gratis, indien u besluit tot behandeling over te gaan. Volgt er geen behandeling dan wordt er voor het consult € 39,00 in rekening gebracht.

 

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Heeft u vragen of wilt u informatie over het maken van een afspraak?