De rug ontharen, op welke manier?

De behandeling voor ongewenste haargroei op de rug gaat met behulp van lasertherapie. In onze praktijk werken we met de IPL (Intense Pulse Light) – een vorm van laser behandeling. Over de verschillen tussen IPL en laser vertellen wij u graag meer.

De behandeling van de rug ontharen, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment. Het pigment bevindt zich in het haarzakje wat gelegen is in het onderste gedeelte van de haar. Bij de behandeling met laser/IPL wordt de lichtstraal omgezet in warmte. Met behulp van deze lichtstraal wordt de haarfollikel definitief vernietigd. Alleen de ongewenste haren op de rug worden verwijdert, hierdoor worden de omliggende huidstructuren niet aangetast en/of beschadigd. In principe is het mogelijk om elk huidtype te behandelen, uitgaande van een goed opgesteld behandelplan. Een verdoving voor de laser/IPL behandeling is niet nodig.

Het ontharen van de rug, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij de rug ontharen, kunnen alleen de haren in de groeifase behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig waardoor de geabsorbeerde warmte gedurende deze fase bij de haarfollikel terecht kan komen en dus verwijdert kan worden. Met behulp van laser/IPL therapie worden deze haren goed aangepakt en verwijdert. Door het cyclische verloop van de haargroei zijn meerdere behandelingen van het ontharen van de rug nodig, voor een goed resultaat. Tevens zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haren op de rug te kunnen behandelen (gezien het feit dat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden) en om de bestaande haren op de rug te verwijderen.

Aantal laser/IPL behandelingen voor de overbeharing op de rug?

Het behandelen van de ongewenste haargroei op de rug is van een aantal zaken afhankelijk, bijvoorbeeld de leeftijd van de persoon, de locatie van het te behandelen gebied en de haardikte. Voor de behandeling met de laser/IPL speelt ook de etnische afkomst een rol, waar rekening mee gehouden dient te worden. Voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen met de laser/IPL nodig: overbeharing op het lichaam heeft gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig en ongewenste haargroei in het gelaat heeft gemiddeld zo’n 6 tot 8 behandelingen nodig. Naar de behandeling met de laser/IPL zijn verschillende klinische studies gedaan en deze tonen aan dat vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken bij het verwijderen van de ongewenste haargroei. Voor overbeharing op het lichaam geldt een periode van 4 tot 6 weken en voor ongewenste haargroei in het gezicht een periode van 8 tot 10 weken (*).

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Tarief

  • Rug vanaf € 325,00
    • Bilnaad € 125,00
    • Billen vanaf € 200,00

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een intake in de praktijk zijn in de meeste gevallen gratis. Bij behandeling van de laser/IPL is het consult gratis, indien u besluit tot behandeling over te gaan. Volgt er geen behandeling dan wordt er voor het consult € 39,00 in rekening gebracht.

 

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Afspraak maken om uw benen te ontharen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Waar wilt u contact over opnemen?

Wat is uw naam? (verplicht)

Wat is uw emailadres? (verplicht)

Wat is uw (mobiele) telefoon nummer?

Uw bericht

Heeft u vragen of wilt u informatie over het maken van een afspraak?