De dermatografie behandeling

Dermatografie is een andere benaming voor medische tatoeage. Het zetten van een medische tatoeage gebeurt door middel van een tatoeërapparaat en speciale naalden. Hiermee worden verschillende pigmenten ingebracht in de huid. De natuurlijk kleur van de huid wordt zoveel mogelijk benaderd.

Toepassingen van een dermatografie (medische tatoeage) zijn:

  • tatoeage van een tepel en/of tepelhof na een borstreconstructie. Bij het tatoeëren van een tepelhof wordt de kleur van de tepelhof aan de andere zijde zo goed mogelijk benaderd. Er zijn vaak meerdere dermatografie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Intradermale tatoeages kunnen na een tijd vervagen en zullen dan bijgewerkt moeten worden.
  • het corrigeren van de liplijn bij een hazelip
  • het zetten van wenkbrauwen bij haaruitval
  • hyperpigmentaties en hypopigmentaties
  • kleurafwijkingen in de huid
  • littekens

Uw voorgeschiedenis is belangrijk

Voordat er getatoeëerd kan worden, is de voorgeschiedenis van belang. Ook wordt er een allergietest gedaan door het inbrengen van pigment op de plaats waar getatoeëerd moet worden. Na 4 weken kan met de eerste dermatografie behandeling begonnen worden.

Gemiddeld 4 behandelingen

Bij het tatoeëren van een tepelhof wordt tijdens de eerste dermatografie behandeling de plaats en de vorm van de tepelhof bepaald en ingekleurd. Samen met de patiënt(e) wordt naar een zo optimaal mogelijk resultaat gestreefd. Er zijn gemiddeld 4 behandelingen (*) nodig met een behandelduur van 30 minuten. De behandeling is zonder verdoving goed te verdragen.

Menu