Wat is het effect van de behandeling

Een behandeling met fruitzuren of alpha-hydroxyzuren (AHA’s) kan de structuur en daardoor het aanzien van de huid verbeteren. Kleine rimpels en verkleuringen worden minder zichtbaar, littekens vervagen en de huid krijgt een strakker en frisser aanzien.

Het doel van de behandeling

Een peeling wordt toegepast om oude of beschadigde huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van de huid te stimuleren door een versnelde aanmaak van elastine en collageen. Daarnaast heeft het als functie om de huid sterker te doorbloeden of weker te maken. Het resultaat is een gladdere, goed doorbloede en meer egale huid, met vervaging van oppervlakkige rimpels en/of pigmentvlekken.

De behandeling met een chemische peeling

Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en ontsmet, waarna de fruitzuuroplossing op de huid wordt aangebracht. De zuren werken in op de huid en veroorzaken een branderig gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling geneutraliseerd. De roodheid die na de behandeling optreedt kan enkele dagen aanhouden en er treedt een sterke schilfering op. De behandeling wordt na 2 weken herhaald. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Welke typen peeling zijn er

  • Peeling met lage concentratie, wordt gebruikt bij afwijkingen van de opperhuid en de bovenste laag van de lederhuid. Toepassingen zijn bijvoorbeeld rejuvenation bij fijne rimpeltjes door zonbeschadiging en bij acne om de vorming van mee-eters (comedonen) tegen te gaan.
  • Peeling met hoge concentratie, wordt gebruikt voor littekens bij acne en brandwonden en het vervagen van rimpels.
  • TCA peeling, een sterkere peeling die meer nazorg vereist.

Nazorg van chemische peeling

Gedurende 3 weken geen zonbestraling. Er moet een zonnebrandmiddel gebruikt worden met een SPF 30 of hoger.

 

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Heeft u vragen of wilt u informatie over het maken van een afspraak?