Borsthaar laten verwijderen, op welke manier?

De behandeling voor het ontharen van de borst gaat met behulp van de lasertherapie. In onze praktijk werken we met de IPL, het zijn beiden manieren die veel toegepast worden bij het ontharen. De verschillen tussen de laser en IPL behandeling lichten wij graag aan u toe.

De behandeling van de beharing op de borst, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment; het pigment bevindt zich het haarzakje, gelegen in het onderste gedeelte. De haarfollikel wordt definitief vernietigd door de lichtstraal die omgezet is in warmte. Omliggende huidstructuren worden niet aangetast of vernietigd, want alleen de haren op de borst worden verwijdert. In principe kan elk huidtype behandeld worden met de laser/IPL. Doordat de behandeling niet pijnlijk is, is een verdoving niet nodig.

De borst ontharen, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij de borst ontharen door middel van de laser/IPL, kunnen alleen haren die zich in de groeifase bevinden behandeld worden. Haren die zich in de groeifase bevinden zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig. De geabsorbeerde warmte kan op dat moment in de haar bij de haarfollikel terecht komen. De haargroei verloopt cyclisch en er is nooit een moment dat alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden. Om deze reden zijn er meerdere behandelingen nodig om de haren op de borst te verwijderen door middel van de laser.

Overbeharing op de borst, hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De laser/IPL behandeling voor de borst ontharen is onder andere afhankelijk van haardikte, de locatie van het te behandelen gebied en de leeftijd van de persoon. Ook de etnische afkomst van een persoon speelt een rol. Om een optimaal resultaat te bereiken bij het ontharen van de borst zijn 4 tot 6 behandelingen met de laser/IPL nodig. Bij de behandeling van het gelaat wordt uitgegaan van 6 tot 8 behandelingen. Tussen de behandelingen door wordt een vaste periode aangehouden, namelijk 4 tot 6 weken voor overbeharing op het lichaam, zoals de borst, en 8 tot 10 weken voor ongewenste haargroei in het gezicht (*). Klinische studies tonen aan dat het resultaat van de laser/IPL behandeling beter wordt, als er vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen worden aan gehouden.

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.