Over ons

Wie zijn wij?

We zijn een enthousiast team van gemotiveerde zorgprofessionals met een passie voor de huidtherapie. Wij zoeken samen met u naar een oplossing van uw huidprobleem. Wij voldoen aan alle eisen, zoals gesteld door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en KP register. Door middel van na-scholingen, cursussen en trainingen kunnen wij de kwaliteit van de geleverde zorg waarborgen.

In 2009 zijn wij verhuisd vanuit Noordlaren naar onze praktijk in Zuidlaren. Eerst in een ruimte bij fysiotherapie Perdon aan de Ludinge 8, momenteel aan de Ludinge 10. Gelijkvloers en met vele mogelijkheden behandelen wij hier onze patiënten. Niet alleen een huidtherapeut maar ook diverse andere paramedische disciplines zitten onder één dak. Zo kunt u terecht bij de fysiotherapie, tandzorg, diëtetiek, en pedicure

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Locatie Zuidlaren

Esther Venhoven

Huidtherapeut – Praktijkhouder

Ik ben Esther en In 2014 ben ik afgestudeerd huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik gelijk fulltime aan de slag gegaan bij Cosmetique Totale als huidtherapeut bij verschillende locaties. Ik heb daar diverse huidaandoeningen behandeld gedurende 2 jaar veelal met Laser en Lichttherapie. Tijdens deze baan kwam ik erachter dat ik de medische kant van de huidtherapie miste en ben daarom op zoek gegaan naar een baan in een gecombineerde medische en cosmetische praktijk.
Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij de praktijk in Zuidlaren. Daar was ik gelijk zo op mijn plek. Een fijne praktijkruimte in een mooie omgeving in een medisch centrum. In april 2020 heb ik de praktijk overgenomen, dit was precies de start van de 1e corona lockdown. De start was wat stroef maar inmiddels heb ik een collega erbij omdat het zo druk geworden is in de praktijk!
Als huidtherapeut vind ik het erg belangrijk dat de patiënt zich op zijn gemak voelt. Een persoonlijke aanpak waarbij ik samen met de patiënt naar een passende oplossing zoek is daarbij van belang.

Anne Weijman

Huidtherapeut

Mijn naam is Anne en ik woon in Assen samen met mijn vriend.
Vanaf februari 2022 ben ik werkzaam bij Esther in de praktijk wat ik met erg veel plezier doe. Het mooie aan het vak huidtherapie vind ik hoeveel ik voor mensen kan betekenen. Zo kunnen wij helpen bij (over)beharingsproblemen, vaten, oedeem, acne, littekens, huidverbetering en het verwijderen van goedaardige huidbultjes. We hebben als huidtherapeut een alarmerende functie, dragen zorg voor ons grootste orgaan en wanneer wij de huid bekijken zijn we oplettend op verdachte plekjes. Zo werken wij nauw samen met huisartsen en medisch specialisten. Ook een mooi aspect aan mijn vak vind ik het aanbieden van een luisterend oor. Zowel op fysiek als psychisch vlak kan ik veel voor mensen betekenen. We bieden veel afwisselende behandelingen aan in de praktijk wat mij een leuke, veelzijdige werkdag geeft. Ik word blij als mijn patiënten zich gehoord en geholpen voelen. Omdat iedereen anders is en andere behoeften heeft, vind ik het belangrijk samen met u een behandelplan op te stellen waar u zich goed bij voelt.