Over ons

Wie zijn wij?

We zijn een enthousiast team van gemotiveerde zorgprofessionals met een passie voor de huidtherapie. Wij zoeken samen met u naar een oplossing van uw huidprobleem. Wij voldoen aan alle eisen, zoals gesteld door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en KP register. Door middel van na-scholingen, cursussen en trainingen kunnen wij de kwaliteit van de geleverde zorg waarborgen.

In 2009 zijn wij verhuisd vanuit Noordlaren naar onze praktijk in Zuidlaren. Eerst in een ruimte bij fysiotherapie Perdon aan de Ludinge 8, momenteel aan de Ludinge 10. Gelijkvloers en met vele mogelijkheden behandelen wij hier onze patiënten. Niet alleen een huidtherapeut maar ook diverse andere paramedische disciplines zitten onder één dak. Zo kunt u terecht bij de fysiotherapie, tandzorg, diëtetiek, en pedicure.

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

 

Esther Venhoven

Huidtherapeut – Praktijkhouder

In 2014 ben ik afgestudeerd huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik gelijk fulltime aan de slag gegaan bij Cosmetique Totale als huidtherapeut op vele verschillende locaties door het hele land. Ik heb daar diverse huidaandoeningen behandeld gedurende 2 jaar veelal met laser- en Lichttherapie. Hierbij kun je denken aan pigmentvlekken, overbeharing en vaatjes. Tijdens deze baan kwam ik erachter dat ik de medische kant van de huidtherapie enorm miste en ben daarom op zoek gegaan naar een baan in een gecombineerde medische en cosmetische praktijk.
Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij de praktijk in Zuidlaren. Daar was ik gelijk zo op mijn plek. Een fijne ruime praktijkruimte in een mooie omgeving in een medisch centrum. In april 2020 heb ik de praktijk overgenomen, dit was precies de start van de 1e corona lockdown. De start was wat stroef maar inmiddels heb ik de praktijk uitgebouwd met een collega erbij omdat het zo druk is geworden! Huidverbetering komt steeds meer aan bod en wij hebben verschillende methoden in de praktijk om de huid aan te pakken.
Als huidtherapeut vind ik het erg belangrijk dat de patiënt zich op zijn gemak voelt. Een persoonlijke aanpak waarbij ik samen met de patiënt naar een passende oplossing zoek is daarbij van belang. Voor mij voelt geen enkele dag als werken omdat huidtherapie echt op mijn lijf geschreven staat.

Anne Weijman

Huidtherapeut

Ik woon in Assen samen met mijn man. Sinds 2022 ben ik bij Esther in de praktijk. We zien veel verschillende indicaties in de praktijk zoals (over)beharingsproblemen, vaten, oedeem, acne, littekens en goedaardige huidbultjes. Ook is de vraag groot naar het verbeteren van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes. Het leuke hieraan vind ik dat de hulpvraag van iedere cliënt anders is. Het is dus belangrijk een persoonlijk behandelplan te maken. Het leuke vind ik dat dit mijn werkdag afwisselend en uitdagend maakt.
Als huidtherapeut hebben we een alarmerende functie en zijn oplettend op verdachte huidbultjes. We werken ook nauw samen met huisartsen en medisch specialisten. We zijn paramedische behandelaren, aangesloten bij de NVH en kwaliteitsgeregistreerd. Dat betekent dat we ons blijven ontwikkelen en dat vind ik erg belangrijk.
Zowel op fysiek als psychisch vlak kan ik voor mensen veel betekenen in de vorm van een luisterend oor. Ik ben blij als mijn cliënten zich gehoord en geholpen voelen. Omdat iedereen anders is en andere behoeften heeft, vind ik het belangrijk om samen met jou een behandelplan op te stellen waar jij je goed bij voelt.

Locatie Zuidlaren