Pigment behandeling

Als we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met pigmentvlekken. Deze kenmerken zich met ronde vlekjes op bv. gezicht, decolleté en handruggen. Ook na wondjes en acne kunnen pigmentvlekjes ontstaan. De verkleuring door pigment kan onder andere worden behandeld met licht- en lasertherapie. Bij Huidtherapie Venhoven gebruiken we het nieuwste en medische systeem van Candela.

Hoe werkt het?
De lichtflitsen richten zich alleen op de gepigmenteerde laesie in de huid die het licht absorbeert, zonder de omliggende huid te beschadigen. Het overtollige pigment wordt door de hitte vernietigt en verbrokkelt naar de oppervlakte. Direct na de behandeling kleuren de behandelde vlekken nog donkerder, dit is een gewenst effect. Na een aantal dagen zullen er schilfers van de behandelde vlekken afbladderen, waardoor de huid een egale teint en teint krijgt. De behandeling kan aanvoelen als elastiekjes die tegen de huid worden losgelaten.

Aantal behandelingen
Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig om pigmentvlekken te verwijderen. Vaak zijn donkere vlekken na 1 behandeling al weg. Lichtere vlekken zijn over het algemeen lastiger te behandelen en hebben vaak meerdere sessies nodig. Dit verschilt per persoon en per vlekje. Soms krijgen we de vlekken niet helemaal weg en zullen ze voornamelijk vervagen. Wij geven vooraf aan de behandelingen een indicatie tijdens een consult. Tussen de behandelingen zitten 4-6 weken.

Nazorg

Na de licht- en laserbehandeling voelt de behandelde huid vaak warm aan en kan licht-roze tot rood verkleuren. Houd ook rekening met eventuele zwelling die kan optreden in het behandelde gebied. Dit komt vaak voor en trekt vanzelf weer weg (1-5 dagen). Doordat er met een (hoge) energie in de huid gewerkt is, kan hier een tijdelijke reactie op verkregen worden, dit kan een aantal dagen aanhouden. Let op: elke behandeling is anders en uw huid kan de 2e keer na dezelfde behandeling anders reageren. Het is erg belangrijk meerdere keren per dag met een anti-zonnebrandcreme (minimaal SPF30) te smeren en de zon te mijden. Door de behandeling is de huid kwetsbaar voor UV straling. U kunt het beste 3 weken voor en 3 weken na een behandeling de zon mijden en een SPF 30/50 gebruiken.

Behandeling van de vaten

Met behulp van de licht- en laserbehandelingen kunnen vaatjes goed behandeld worden, bijvoorbeeld couperose. Ook kunnen spiders (spinnetjes) en rosacea goed behandeld worden. De behandeling met de laser/IPL is gericht op het verwijderen van de vaatjes, waardoor de roodheid minder zichtbaar wordt.

Hoe werkt het?
De lichtflitsen richten zich alleen op de rode kleur van het bloedvaatje. De warmte van de lichtflitsen wordt geabsorbeerd in het verwijde bloedvat, dit wordt zo warm dat de wanden van de vaatjes worden dichtgeschroeid en daardoor het vaatje is vernietigd. Dit gebeurd in een snelheid van milliseconden. U voelt kort alsof er een elastiekje tegen de huid wordt losgelaten. U zult ook veel warmte voelen tijdens de behandeling.

Aantal behandelingen
Er zijn gemiddeld 1-4 behandelingen nodig om roze/rode/paarse/blauwe adertjes, couperose/vaatjes, of rosacea te verminderen of verwijderen. Dit verschilt per persoon per indicatie. Voor een spider of spinnetje is vaak maar 1 behandeling nodig. Voor diepere vaatjes met een blauw/paarse kleur zijn vaker 2-3 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zitten 4-6 weken.

Behandeling van ongewenste haargroei en/of overbeharing

  • ongewenste haargroei op de armen
  • ongewenste haargroei op de borst/buik
  • ongewenste haargroei in de oksels
  • ongewenste haargroei bij de bikinilijn
  • ongewenste haargroei van de rug/schouders/nek
  • ongewenste haargroei in het gezicht
  • ongewenste haargroei op de benen
  • ongewenste haargroei billen/bilnaad
  • uitdunnen van de baardgroei

De behandeling is zowel geschikt voor mannen als (trans)vrouwen. U kunt altijd contact opnemen om informatie aan te vragen.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan. Wilt u een afspraak maken of vrijblijvend informatie opvragen, neem contact met ons op en we helpen u graag verder!

Vanuit waar is onze praktijk goed te bereiken?

De praktijk is goed te bereiken vanuit de volgende plaatsen:
Zuidlaren, Midlaren, Noordlaren, Onnen, Annen, Waterhuizen, Glimmen, Haren, Groningen, Harkstede, Veendam, Wildervank, Peize, Roden, Vries, Eelde, Paterswolde, Assen, Anloo, Loon, Stadskanaal, Zuidbroek, Winschoten, Gieten.