Pigment behandeling

Als we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met pigmentvlekken. Deze kenmerken zich met ronde vlekjes op bv. gezicht, decolleté en handruggen. Ook na wondjes en acne kunnen pigmentvlekjes ontstaan. De verkleuring door pigment kan onder andere worden behandeld met de laser/IPL. In onze praktijk maken we gebruik van een specifieke IPL. De reden dat we voor IPL kiezen is dat deze een breder spectrum heeft dan de laser, waardoor het pigment effectiever kan worden afgebroken.

Behandeling van de vaten

Met behulp van de laser/IPL kunnen vaatjes goed behandeld worden, bijvoorbeeld couperose. Ook kunnen spiders (spinnetjes) en rosacea goed behandeld worden. De behandeling met de laser/IPL is gericht op het verwijderen van de vaatjes, waardoor de roodhuid minder zichtbaar wordt. Daarnaast heeft de behandeling ook een kalmerende werking en is het ontstekingsremmend. Na bestraling van de borst kunnen verwijde bloedvaatjes ontstaan. Ondanks dat de huid zeer kwetsbaar is, kunnen de vaatjes goed behandeld worden met de laser/IPL.

Behandeling van ongewenste haargroei en/of overbeharing

  • ongewenste haargroei op de armen
  • ongewenste haargroei op de borst/buik
  • ongewenste haargroei in de oksels
  • ongewenste haargroei bij de bikinilijn
  • ongewenste haargroei van de rug/schouders/nek
  • ongewenste haargroei in het gezicht
  • ongewenste haargroei op de benen
  • ongewenste haargroei billen/bilnaad
  • uitdunnen van de baardgroei

De behandeling is zowel geschikt voor mannen als (trans)vrouwen. U kunt altijd contact opnemen om informatie aan te vragen.

Nazorg

Na de IPL/Laser behandeling voelt de behandelde huid vaak warm aan en kan licht-roze tot rood verkleuren. Houd ook rekening met eventuele zwelling die kan optreden in het behandelde gebied. Dit komt vaak voor en trekt vanzelf weer weg (1-5 dagen). Doordat er met een (hoge) energie in de huid gewerkt is, kan hier een tijdelijke reactie op verkregen worden, dit kan een aantal dagen aanhouden. Let op: elke behandeling is anders en uw huid kan de 2e keer na dezelfde behandeling anders reageren. Het is erg belangrijk meerdere keren per dag met een anti-zonnebrandcreme (minimaal SPF30) te smeren en de zon te mijden. Door de behandeling is de huid kwetsbaar voor UV straling. U kunt het beste 3 weken voor en 3 weken na een behandeling de zon mijden.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan. Wilt u een afspraak maken of vrijblijvend informatie opvragen, neem contact met ons op en we helpen u graag verder!

Vanuit waar is onze praktijk goed te bereiken?

De praktijk is goed te bereiken vanuit de volgende plaatsen:
Zuidlaren, Midlaren, Noordlaren, Onnen, Annen, Waterhuizen, Glimmen, Haren, Groningen, Harkstede, Veendam, Wildervank, Peize, Roden, Vries, Eelde, Paterswolde, Assen, Anloo, Loon, Stadskanaal, Zuidbroek, Winschoten, Gieten.