Benen ontharen met IPL of laser

Bij ons in de praktijk wordt voor het benen ontharen gebruik gemaakt van IPL (Ellipse). Met laser en IPL kan overmatige beharing behandeld worden. 

De behandeling van het benen ontharen is gebaseerd op de selectieve absorptie van licht door pigment. Dit pigment bevindt zich in het onderste gedeelte van het haarzakje. De lichtstraal wordt omgezet in warmte en de betreffende haarworteltjes worden zodanig beschadigd, dat er geen haartjes meer kunnen groeien. Hierbij wordt het licht alleen opgenomen door de pigmentcellen in de haren. De omliggende huidstructuren nemen geen licht op en worden dus niet beschadigd. Daardoor is IPL een veilige en effectieve methode om ongewenste haargroei te behandelen. In principe kan elk huidtype behandeld worden met de laser/IPL. Vooraf aan de behandeling wordt de huid gekoeld met een gel, waardoor een verdoving niet nodig is.

Benen ontharen, wat is het resultaat van de behandeling?

Door het licht van laser/IPL wordt het pigment in de haarwortels dusdanig beschadigd dat de haren niet meer kunnen groeien. Dit heeft alleen effect wanneer de haren zich in de actieve groeifase bevinden en de haar alleen dan tot onder in het haarzakje (haarfollikel) aanwezig is. Aangezien de haargroei een cyclisch verloop heeft, bevinden niet alle haren zich in de groeifase. Er zullen dus meerdere behandelingen nodig zijn voor een bevredigend resultaat.

Hoeveel laser/IPL behandelingen zijn er nodig?

Niet voor iedereen is laser/IPL ontharen een oplossing. De kleur van huid en haren zijn bepalend voor het resultaat. Ook haardikte, de locatie van het te behandelen gebied en de leeftijd spelen een belangrijke rol. Voor een optimaal resultaat bij het ontharen van de benen zijn gemiddeld 4-6 behandelingen nodig. Er wordt ongeveer om de 8 weken behandeld (*). Klinische studies hebben laten zien dat het resultaat van de laser/IPL behandeling beter wordt als er vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen worden aangehouden.

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.