Vergoedingen in de huidtherapie

Als paramedisch-centrum werken wij samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. Wij houden, indien nodig, uw arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling. Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is echter afhankelijk van uw polis, indicatie en behandeling.

Sinds 2011 is de huidtherapie direct toegankelijk, hetgeen inhoudt dat er in de meeste gevallen geen verwijzing van uw arts of specialist meer nodig is. Indien nodig worden er, in overleg, gegevens bij uw huisarts opgevraagd.

Contact opnemen met uw zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen kunt u geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, kan het zijn dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft. Als u twijfelt of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, wordt u aangeraden om contact op te nemen met uw zorgverzekering. Hier kunnen zij u precies vertellen welke vergoedingen u kunt verwachten bij Huidtherapiepraktijk Venhoven. Ook kunt u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering raadplegen voor een overzicht van vergoedingen, klik hier. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u uiteraard graag! Ook kunt u informatie terugvinden op de pagina met veel gestelde vragen.

Vergoedingen verschillen

De vergoedingen voor behandelingen van huidtherapie verschillen sterk. Dit is afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden, het type behandeling en de indicatie. Huidtherapie Venhoven is gecontracteerd met alle zorgverzekeraars. De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Welke behandeling vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar en aanvullend pakket dat er afgesloten is. Klik hier voor een overzicht van vergoedingen voor huidtherapie.

Betaling

De nota van de behandeling (en) dient u eerst zelf te voldoen (pinbetaling) en daarna zelf in te dienen bij uw zorgverzekering.
De behandelingen die onder de oedeemtherapie vallen, worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven

Klik hier voor de lijst met tarieven voor de verschillende behandelingen binnen onze praktijk.