De bikinilijn ontharen, op welke manier?

Het verwijderen van de haren bij de bikinilijn gaat met behulp van een laser behandeling. In onze praktijk behandelen we met de IPL. Een IPL behandeling en laserbehandeling hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen, welke we graag aan u toelichten.

De behandeling van de bikinilijn ontharen met de laser/IPL, is gebaseerd op de selectieve absorptie van licht door pigment. Pigment bevindt zich in het onderste gedeelte van het haarzakje. Door de omzetting van de lichtstraal in warmte wordt de haarfollikel definitief vernietigd. Het voordeel van deze laserbehandeling is dat de omliggende huidstructuren niet worden beschadigd, en wordt alleen het haar bij de bikinilijn verwijdert. Elk huidtype kan behandelt worden met de laser, mits er een goed behandelplan vooraf wordt opgesteld. Daarnaast is een verdoving tijdens de behandeling niet nodig.

De bikinilijn ontharen, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het ontharen van de bikinilijn met behulp van de laser/IPL, kunnen alleen haren in de groeifase behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig, waardoor de geabsorbeerde warmte op dat moment bij de haarfollikel terecht kan komen. De haargroei heeft een cyclisch verloop. Gezien het feit dat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn er meerdere behandelingen van de bikinilijn nodig.

Hoeveel laser/IPL behandelingen zijn er nodig bij de bikinilijn ontharen?

De ontharingsbehandeling is onder andere afhankelijk van haardikte, de locatie van het te behandelen gebied en de leeftijd van de persoon. Etnische afkomst speelt ook een rol bij de laser/IPL behandeling van de bikinilijn. Gemiddeld zijn er voor een optimaal resultaat voor overbeharing op het lichaam tussen de 4 en 6 behandelingen nodig. Voor ongewenste haargroei in het gezicht wordt uitgegaan van 6 tot 8 behandelingen met de laser/IPL. Klinische studies hebben aangetoond dat het resultaat van de laser/IPL behandeling bij overbeharing, beter wordt als er vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen worden aan gehouden. Bij overbeharing in het gelaat geldt een periode van 4 tot 6 weken tussen de laser/IPL behandelingen en bij ongewenste haargroei op het lichaam wordt een periode tussen de ontharingsbehandelingen van 8 tot 10 weken aangehouden (*).

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk.

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.

Menu