Het gezicht ontharen, op welke manier?

De behandeling voor de overbeharing in het gezicht gaat met behulp van licht of lichttherapie. In onze praktijk werken we met de Ellipse. Over de verschillen tussen de laser en IPL behandeling vertellen wij u graag meer. 

De behandeling van de overbeharing in het gelaat, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment, waarbij het pigment zich bevindt in het haarzakje wat gelegen is in het onderste gedeelte van de haar. Bij de laser/IPL behandeling wordt de lichtstraal omgezet in warmte waardoor de haarfollikel definitief vernietigd wordt. Alleen de haren in het gezicht worden verwijdert en de omliggende huidstructuren worden niet aangetast en/of beschadigd. Door een goed behandelplan op te stellen voor het gezicht ontharen, is het in principe mogelijk om elk huidtype te behandelen met de laser/IPL, waarbij geen verdoving nodig is.

Het ontharen van het gezicht, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het verwijderen van de haren in het gelaat door middel van behandeling met de laser/IPL, kunnen alleen haren die zich in de groeifase bevinden behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig waardoor de geabsorbeerde warmte gedurende deze fase bij de haarfollikel terecht kan komen en dus verwijdert kan worden. De haargroei heeft een cyclische verloop waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om de haren in het gelaat te verwijderen, om alle haren te kunnen behandelen en om de bestaande haren in het gezicht goed te ontharen.

Aantal laser/IPL behandelingen voor de ongewenste beharing in het gezicht?

Het behandelen van het gezicht ontharen is van een aantal zaken afhankelijk, bijvoorbeeld de haardikte, de leeftijd van de persoon en de locatie van het te behandelen gebied. Ook de etnische afkomst van een persoon kan van belang zijn bij de behandeling met de laser/IPL. Voor het beste resultaat zijn meerdere laser/IPL behandelingen nodig: ongewenste haargroei in het gelaat heeft gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig en het ontharen van het lichaam 6 tot 8 laser/IPL behandelingen (*). Er zijn vaste tijdsintervallen nodig voor de behandeling van overbeharing, aangetoond in verschillende klinische studies, voor een optimaal resultaat. Voor de behandeling van het gezicht ontharen wordt een periode van 6 tot 7 weken aangehouden en voor de behandeling van de overbeharing op het lichaam wordt een periode van 6 tot 8 weken aangehouden.

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.