De behandeling van de overbeharing in het gelaat, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment, waarbij het pigment zich bevindt in het haarzakje wat gelegen is in het onderste gedeelte van de haar. Bij de licht- en behandeling wordt de lichtstraal omgezet in warmte waardoor de haarfollikel definitief vernietigd wordt. Alleen de haren in het gezicht worden verwijdert en de omliggende huidstructuren worden niet aangetast en/of beschadigd. Door een goed behandelplan op te stellen voor het gezicht ontharen, is het in principe mogelijk om elk huidtype te behandelen waarbij geen verdoving nodig is. Wij werken in de praktijk met de medische systemen van Candela.

Het ontharen van het gezicht, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het verwijderen van de haren in het gelaat door middel van behandeling met kunnen alleen haren die zich in de groeifase bevinden effectief behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig waardoor de geabsorbeerde warmte gedurende deze fase bij de haarfollikel terecht kan komen en dus verwijdert kan worden. De haargroeicyclus heeft verschillende fasen waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om de haren in het gelaat te verwijderen, om alle haren te kunnen behandelen en om de bestaande haren in het gezicht goed te ontharen.

Aantal behandelingen

Het behandelen van het gezicht ontharen is van een aantal zaken afhankelijk, bijvoorbeeld de haardikte, de kleur van de haar en de huid en de locatie van het te behandelen gebied. Voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig: ongewenste haargroei in het gelaat heeft gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig en het ontharen van het lichaam 6 tot 8  behandelingen (*). Er zijn vaste tijdsintervallen nodig voor de behandeling van overbeharing, aangetoond in verschillende klinische studies, voor een optimaal resultaat. Voor de behandeling van het gezicht ontharen wordt een periode van 6 tot 7 weken aangehouden en voor de behandeling van de overbeharing op het lichaam wordt een periode van 6 tot 8 of zelf 10 weken aangehouden.

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met licht- en lasertherapie in onze praktijk

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.