Het ontharen van de armen, op welke manier?

Het verwijderen van de haren op de armen gaat met behulp van een laser behandeling. De laser behandeling heeft veel overeenkomsten met de IPL, waar wij in onze praktijk mee werken. Over de verschillen vertellen wij u graag meer.

De behandeling met IPL is gebaseerd op de selectieve absorptie van licht door pigment. Pigment bevindt zich in het onderste gedeelte van het haarzakje. Door de omzetting van de lichtstraal in warmte wordt de haarfollikel definitief verwijderd. Het voordeel van deze laser/IPL behandeling is dat de omliggende huidstructuren niet worden beschadigd. Elk huidtype kan behandeld worden met de laser/IPL, mits er een goed behandelplan vooraf wordt opgesteld. Een verdoving voor de laser/IPL behandeling is niet nodig.

Het ontharen van de armen, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het verwijderen van de haren op de arm met behulp van de laser/IPL, kunnen alleen haren in de groeifase behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig, waardoor de geabsorbeerde warmte op dat moment bij de haarfollikel terecht kan komen. De haargroei heeft een cyclisch verloop. Gezien het feit dat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn er meerdere behandelingen van de armen nodig.

Ontharen van de armen, hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De armen ontharen met de laser/IPL is onder andere afhankelijk van haardikte, de leeftijd van de persoon en de locatie van het te behandelen gebied. Ook de etnische afkomst speelt een rol bij de laser/IPL behandeling van de armen.

Voor een optimaal resultaat van het verwijderen van de haren op de arm zijn meerdere behandelingen nodig. Voor de behandeling van de armen ontharen of van het ontharen van andere plakken op het lichaam, zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig. Voor overbeharing in het gezicht zijn 6 tot 8 behandelingen nodig. Klinische studies hebben aangetoond dat het resultaat van de laser/IPL behandeling bij overbeharing, beter wordt als er vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen worden aan gehouden. Bij overbeharing in het gelaat geldt een periode van 6 tot 7 weken tussen de laser/IPL behandelingen en bij ongewenste haargroei op het lichaam wordt een periode tussen de ontharingsbehandelingen van 6 tot 8 weken aangehouden (*).

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.