Wat is coagulatie

Coagulatie is een techniek, waarbij verschillende huidproblemen op een eenvoudige manier door middel van stroom en een dunne naald verwijderd kunnen worden.

Toepassingen van coagulatie

  • steelwratjes (fibromen)
  • ouderdomswratten
  • couperose ( chronisch verwijde oppervlakkige vaatjes)
  • gerstekorrels ( geelwitte bobbeltjes zo groot als een speld)
  • bloedblaartjes

Zwelling verdwijnt na 24 uur

Door de toevoer van stroom ontstaat warmte, waardoor er na de behandeling een lichte roodheid en soms een lichte zwelling ontstaat. Meestal verdwijnt dit na 24 uur (*).

Steelwratjes en ouderdomswratten

Bij steelwratjes wordt een naaldje met een lusje om het steeltje gelegd en gecoaguleerd. Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) worden weggeschraapt. Het korstje dat hierna ontstaat, valt er na een paar dagen af.

Behandeling van couperose

Bij de behandeling van couperose wordt er met een naaldje in het vaatje geprikt en kort stroom gegeven, waardoor het naaldje warm wordt en de eiwitten in het vaatje oplossen. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. De roodheid, ontstaan door de warmte ontwikkeling, zal binnen enkele dagen weer verdwijnen. De korstjes die kunnen ontstaan, vallen er na een aantal dagen vanzelf af. Na de behandeling moet de huid beschermd worden met een zonnebrandmiddel met tenminste SPF 30.

Couperose vraagt om onderhoud. Er kan niet worden voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vaatjes bij komen. Zorg in elk geval voor een goede bescherming tegen zonbestraling.

Een uitgebreide vorm van couperose wordt behandeld met IPL.

Menu