Licht- en lasertherapie bloedvaten

Met behulp van de Ellipse IPL kunnen oppervlakkige vaatjes, zoals bijvoorbeeld couperose, of rosacea behandeld worden. De behandeling is gericht op het verwijderen van de vaatjes, waardoor de roodheid minder zichtbaar wordt. Het licht dat geabsorbeerd wordt door het bloed in de vaatjes wordt omgezet in warmte en naar de vaatwand geleid. Door het vaatje gedurende meer dan 1 milliseconde tot 70 graden te verhitten, zal de eiwitstructuur in de vaatwand worden vernietigd. Het bloed zal stollen en het vernietigde vaatwandje zal verdwijnen. Dit kan 1-6 weken duren.

Hoe werkt het?

De lichtflitsen richten zich alleen op de rode kleur van het bloedvaatje. De warmte van de lichtflitsen wordt geabsorbeerd in het verwijde bloedvat, dit wordt zo warm dat de wanden van de vaatjes worden dichtgeschroeid en daardoor het vaatje is vernietigd. Dit gebeurd in een snelheid van milliseconden. U voelt kort alsof er een elastiekje tegen de huid wordt losgelaten. U zult ook veel warmte voelen tijdens de behandeling.

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 1-4 behandelingen nodig om roze/rode/paarse/blauwe adertjes, couperose/vaatjes, of rosacea te verminderen of verwijderen. Dit verschilt per persoon per indicatie. Voor een spider of spinnetje is vaak maar 1 behandeling nodig. Voor diepere vaatjes met een blauw/paarse kleur zijn vaker 2-3 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zitten 4-6 weken.

Verschillende indicaties zijn goed te behandelen

Op deze manier kunnen ook spider naevi (spinnetjes) behandeld worden. Rosacea is o.a. een ontsteking van de huid die veel voorkomt en gekenmerkt wordt door roodheid op de wangen, neus en kin, en soms gepaard gaat met verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes. De behandeling met licht- en lasertherapie is vooral gericht op het verwijderen van de vaatjes, waardoor de roodheid minder zichtbaar wordt. Doordat rosacea een chronische huidaandoening is, kun je deze niet genezen met deze therapie, maar wel onder controle krijgen. We zien vaak dat er onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het resultaat vast te houden. Dit kan variëren van 1-3 behandelingen per jaar.

Klik hier voor de tarieven van onze behandelingen 

Verwijde bloedvaatjes na bestraling

Verwijde bloedvaatjes (radiogene teleangiectasiën) kunnen ontstaan na bestraling van de huid. Ondanks het feit dat deze huid zeer kwetsbaar is, kunnen de vaatjes meestal behandeld worden met IPL. Beenvaatjes onder de knie zijn met IPL moeilijker te behandelen vanwege de hoge hydrostatische druk.

Nazorg

Na de behandeling voelt de behandelde huid vaak warm aan en kan licht-roze tot rood verkleuren. Houd ook rekening met eventuele zwelling die kan optreden in het behandelde gebied. Dit komt vaak voor en trekt vanzelf weer weg. Doordat er met een (hoge) energie in de huid gewerkt is, kan hier een tijdelijke reactie op verkregen worden, dit kan een aantal dagen aanhouden. Let op: elke behandeling is anders en uw huid kan ook na dezelfde behandeling anders reageren. Het is erg belangrijk meerdere keren per dag met een anti-zonnebrandcreme (minimaal SPF30) te smeren en de zon te mijden. Door de behandeling is de huid kwetsbaar voor UV straling. U kunt het beste 3 weken voor en 3 weken na een behandeling de zon mijden.

Kosten van een intakegesprek

Een consult is bij ons in de praktijk gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 20 minuten. Er wordt dan goed naar de huid, het probleem en andere factoren gekeken wat het beste behandelplan is. Dan wordt er ook een duidelijke indicatie van de kostenstructuur gegeven en of hier een vergoeding voor mogelijk is.