Licht- en laserbehandeling

Licht- en lasertherapie kan bij verschillende aandoeningen gebruikt worden. Toepassingsmogelijkheden zijn permanente haarreductie, pigmentstoornissen en gesprongen vaatjes. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de behandelmogelijkheden.

Behandeling van pigment

Pigment is een bruine kleurstof, melanine genaamd, en wordt aangemaakt in de pigmentcellen in de onderste laag van de opperhuid. Pigment bepaalt onze huidskleur en beschermd ons tegen schadelijke UV stralen. Storende pigmentaties kunnen behandeld worden met licht- en lasertherapie. Klik hier voor informatie over de behandeling van pigment.

Behandeling van de vaten

Verwijde oppervlakkige vaatjes komen voor op wangen, neus, kin en voorhoofd en kunnen als cosmetisch zeer storend worden ervaren. Ze gaan helaas niet vanzelf weg. Couperose, spiders (spinnetjes) en rosacea kunnen behandeld worden met licht- en lasertherapie. Klik hier voor meer informatie voor de behandeling van vaten. 

Behandeling van ongewenste haargroei

Bij het ontharen met laser/IPL wordt vaak gesproken over definitief ontharen. Er kan geen garantie gegeven worden dat er helemaal geen haartjes terugkomen. Gemiddeld zijn er 7 tot 9 behandelingen (*) nodig om een haarreductie te krijgen van 70%-80%. Blonde, grijze en rode haren kunnen niet behandeld worden.

Ontharen met laser/IPL gaat veel sneller dan het elektrisch epileren en is daarom geschikt voor grotere lichaamsoppervlakken, zoals te gebruiken bij:

  • ongewenste haargroei op de armen
  • ongewenste haargroei op de borst
  • ongewenste haargroei in de oksels
  • uitdunnen van de baardgroei
  • ongewenste haargroei bij de bikinilijn
  • ongewenste haargroei op de rug
  • ongewenste haargroei in het gezicht
  • ongewenste haargroei op de benen

Licht- en lasertherapie van ongewenste haargroei is zowel voor mannen als vrouwen mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over licht- en lasertherapie.

Nazorg licht- en laserbehandeling algemeen

Na de behandeling voelt de behandelde huid vaak warm aan en kan licht-roze tot rood verkleuren. Houd ook rekening met eventuele zwelling die kan optreden in het behandelde gebied. Dit komt vaak voor en trekt vanzelf weer weg. Doordat er met een (hoge) energie in de huid gewerkt is, kan hier een tijdelijke reactie op verkregen worden, dit kan een aantal dagen aanhouden. Let op: elke behandeling is anders en uw huid kan ook na dezelfde behandeling anders reageren. Het is erg belangrijk meerdere keren per dag met een anti-zonnebrandcreme (minimaal SPF30) te smeren en de zon te mijden. Door de behandeling is de huid kwetsbaar voor UV straling. U kunt het beste 3 weken voor en 3 weken na een behandeling de zon mijden.

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een eerste intake gesprek in de praktijk zijn altijd gratis. Daarnaast is het intake gesprek vrijblijvend. Er wordt dan gekeken naar een persoonlijk behandelplan.