Het uitdunnen van de baardgroei, op welke manier?

Voor de behandeling van het uitdunnen van de baardgroei wordt gebruik gemaakt van lasertherapie. In onze praktijk werken we met de IPL (Intense Pulse Light), een vorm van lasertherapie. Over de verschillen tussen een laser en IPL behandeling vertellen wij u graag meer.

Het uitdunnen van de baardgroei kan bij zowel mannen als vrouwen gedaan worden. De behandeling van het verminderen van de baardgroei, wordt tot stand gebracht door selectieve absorptie van licht door pigment. Pigment bevindt zich in het onderste gedeelte van de haar, in het haarzakje. Bij de behandeling met de laser/IPL wordt de lichtstraal omgezet in warmte. Deze omgezette lichtstraal zorgt ervoor dat de haarfollikel definitief vernietigd wordt. Huidstructuren om het te behandelen gebied heen, worden niet beschadigd en/of aangetast. Elke huidtype kan behandeld worden met de laser/IPL, mits er een goed behandel plan opgesteld wordt. Een behandeling met de laser/IPL is niet pijnlijk, waardoor er geen verdoving nodig is.

De baardgroei laten uitdunnen, wat is het resultaat van de behandeling?

Bij het uitdunnen van de baardgroei kunnen niet alle haren tegelijkertijd behandeld worden. Alleen haren die zich in de groeifase bevinden kunnen behandeld worden. Haren in de groeifase zijn tot onder in de haarfollikel aanwezig, zodat de geabsorbeerde warmte in deze fase bij de haarfollikel terecht kan komen en vernietigd kan worden. Door de laser/IPL behandeling worden de gewenste haren verwijdert en op die manier wordt de baardgroei uitgedund. De haargroei heeft een cyclisch verloop waardoor meerdere behandelingen van de baardgroei nodig zijn om een goed resultaat te bereiken. Ook om de reden dat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig voor het uitdunnen van de baardgroei.

Hoeveel laser/IPL behandelingen zijn er nodig voor het uitdunnen van de baardgroei?

Voor het behandelen van de baardgroei met de laser/IPL zijn een aantal zaken van belang. Er dient rekening gehouden te worden de leeftijd van de persoon, de haardikte en de locatie van het te behandelen gebied. Ook de etnische afkomst van de persoon speelt een rol bij de laser/IPL therapie. Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken zijn meerdere laser/IPL behandelingen. Gemiddeld zijn er voor de overbeharing op het lichaam 4 tot 6 behandelingen nodig en bij de behandeling van ongewenste haargroei in het gezicht 6 tot 8 behandelingen. Uit verschillende klinische studies komt naar voren dat, om een optimaal resultaat te bereiken bij het verwijderen van de haren, er gewerkt moet worden met vaste tijdsintervallen tussen de behandelingen. De ongewenste haargroei op het lichaam heeft een tijdsinterval van 4 tot 6 weken en voor overbeharing in het gezicht geldt een periode van 8 tot 10 weken (*).

Klik hier voor een overzicht van de behandel mogelijkheden met de laser/IPL in onze praktijk

Kosten van een intakegesprek

De kosten voor een intake in de praktijk zijn in de meeste gevallen gratis. Bij behandeling van de laser/IPL is het consult gratis, indien u besluit tot behandeling over te gaan. Volgt er geen behandeling dan wordt er voor het consult € 39,00 in rekening gebracht.