Was is een Plasmabehandeling?

DAS-plasma is een nieuwe en veilige technologie voor professionele cosmetische behandelingen, een betaalbaar alternatief voor chirurgische ingrepen zonder snijden en prikken. Met plasma kunt u veel verschillende behandelingen uitvoeren zoals rimpelvervaging, huidverstrakking, barcode bovenlip, lifting van oogleden, littekens en diverse huidoneffenheden.

DAS-plasma apparaat

De DAS is een cosmetisch behandelapparaat, ontwikkeld en geproduceerd in Italië en werkt op basis van plasma. Deze innovatieve en volledig veilige behandelmethode is ideaal voor het behandelen en verwijderen van esthetische en dermatologische huidindicaties.

DAS-plasma zorgt voor een verstrakkend, liftend en verjongend effect. Eén of meerdere behandelingen geven direct zichtbare resultaten en hebben tegelijkertijd een positief effect op lange termijn. Een DAS-plasma behandeling zorgt indirect voor stimulatie in de diepere huidlagen en bevordert de aanmaak van collageen en elastine vezels.

DAS-plasma maakt gebruik van een laag voor laag-techniek en behandelt alleen het huidoppervlak, zonder te snijden.

Doordat een DAS-plasma behandeling de huid niet doorboort is een DAS-plasma behandeling een uitstekend alternatief voor veel minimaal invasieve ingrepen zoals:


 • ooglidlifting
 • rimpelvervaging
 • kraaienpootjes
 • verwijdering overtollige huid
 • huidverstrakking
 • vermindering van lijntjes rondom de mond en
  op de bovenlip
 • verwijdering van huidoneffenheden als fibromen,
 • angiomen, pigmentvlekken,
  ouderdomswratten, striae, etc.


 

Wat is plasma?
In de natuurkunde betekent plasma een fase waarin de deeltjes van een gasvormige stof in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. Vaak wordt plasma de vierde aggregatietoestand genoemd, naast vast, vloeibaar en gas.

Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit ionen en elektroden. De vorming van plasma kan worden gemaakt door een gas te verwarmen of te onderwerpen aan een sterk elektromagnetisch veld. Dit vermindert of verhoogt het aantal elektronen, waardoor positieve of negatieve geladen deeltjes ontstaan, ionen genoemd.

Werking

DAS-plasma gebruikt het concept van gasionisatie (lucht) als een geleider voor de plasma vonk. Wanneer de vonk het oppervlak van de huid bereikt sublimeert de DAS-plasma-vonk de oppervlakkige huidlagen zonder grote thermische verwondingen.

DAS-plasma werkt op basis van gepatenteerde gelijkstroom plasma energie.
Het apparaat maakt gebruik van lange-golfradiofrequentie. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. • Huidvezels trekken direct samen
 • Liftend effect zonder diepe en agressieve werking op de huid
 • Onmiddellijke sublimatie van de weefsels
 • Nagenoeg geen thermisch letsel
 • Laag voor laag-techniek waardoor er met veel precisie gewerkt
  kan worden op bepaalde probleemzones.
 • Sublimatie tot een diepte van minder dan 1mm

Techniek 
Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma, die de huid puntsgewijs aanraakt. Een behandeling bestaat uit een serie van deze puntsgewijze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.
Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen waardoor er een liftend en verstrakkend effect ontstaat zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.

DAS-plasma sublimeert kleine gebieden tot een diepte van minder dan 1mm van de huid.  Risico’s op ontstekingen en langdurige roodheid zijn minimaal en het herstelproces verloopt daarom sneller dan bij behandelingen met andere systemen (bijvoorbeeld CO2 laser).