Wat is Endermologie?

Endermologie is een techniek waarmee de huid en het onderliggende weefsel wordt behandeld. Door het optillen en afrollen van de huid wordt de doorbloeding gestimuleerd, het verbetert de afvoer van het lymfevocht en maakt verhard weefsel (fibrose) zachter. Bij deze behandeling wordt vaak het LPG apparaat ingezet. Soms wordt ook gekozen voor lymfetaping of als aanvulling compressiehulpmiddelen. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt verhoogd en de huid wordt soepeler, steviger, gladder en gezonder.

Start van de behandeling

Op basis van de indicatie, de conditie van het weefsel en het behandeldoel wordt een geprotocolleerd programma ingesteld en doorlopen. Naarmate de behandelingen vorderen en het weefsel soepeler wordt, zal de intensiteit van de techniek worden opgevoerd. Afhankelijk van de vorderingen en de indicatie wordt het aantal behandelingen bepaald. Dit kan twee tot drie keer per week zijn. Herhaalde behandelingen zijn nodig om het behaalde resultaat te consolideren. Gemiddeld is er eens per maand een onderhoudsbehandeling nodig. De patiënt kan zelf invloed uitoefenen op het resultaat door het hebben van een gezonde levensstijl.

Toepassing van endermologie

Endermologie, is bijvoorbeeld van toepassing op cellulitus*, lipoedeem, littekens en na liposculptuur of liposuctie.

= cellulitus is in deze betekenis het intrekken van de huid door fibreuze strengetjes tussen huid en de vetkwabbetjes; vastzittende vetophopingen. Dit komt vooral voor op de dijbenen bij vrouwen.