Covid-19

Corona update 14 december 2020 – 20:00

Huidtherapie valt onder de (para)medische contactberoepen en mag daarom open blijven tijdens de lockdown.

De behandelingen kunnen dus doorgaan zoals gepland. Mocht u zelf twijfels hebben, kunt u contact opnemen met 050-4096131 of via de mail info@huidtherapie-groningen.nl  

Vanaf 15 december j.l. zullen wij bij twijfel gebruik maken van een infrarood thermometer om voorafgaand contactloos uw temperatuur te nemen, verder:

 • Blijf bij klachten of twijfels thuis
 • Draag voor binnenkomst een mondkapje
 • Handen desinfecteren wachtkamer
 • Kom niet te vroeg (max. 5 min. van te voren)

Belangrijk om te weten is dat huidtherapeuten vallen onder de (para)medische contactberoepen en de binnen de regels die we de afgelopen maanden met VWS en andere zorgorganisaties hebben vastgelegd. De huidtherapeut is in de eerste lijn een zorgverlener buiten het ziekenhuis en er is een vast omgeschreven triage plan (leidraad paramedisch zorg) die opgevolgd moet worden.

 

 

Covid-19 update 5 oktober 2020

In verband met het Corona virus volgen wij de richtlijnen van het RIVM voor zorgverleners. Uiteraard spreekt voor zich dat we ons aan strikte hygiënische maatregelen houden en ook voor onze patiënten deze mogelijkheden in de praktijk hebben. De gezondheid en veiligheid van onze patiënten hebben onze hoogste prioriteit.

Vanaf 5 oktober vragen we iedereen een mondkapje te dragen voor uw en onze veiligheid.

Extra aanwijzingen

 1. Voor binnenkomst vragen wij u om uw mondkapje te dragen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u om uw handen te desinfecteren met handgel (wachtkamer), ondanks de hoeveelheid alcohol droogt de handgel uw handen niet uit. Er zit een flinke dosis glycerine in, lees hier over het ingrediënt.
 3. Raak zo weinig mogelijk deurklinken, oppervlakken etc. aan.
 4. Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 begeleider meekomen.
 5. Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, bij ons binnen. We houden de wachtkamer graag leeg. Als u te laat komt kan het zijn dat wij u een andere afspraak moeten geven.
 6. Ga thuis nog even naar het toilet. Want toiletbezoek in onze praktijk is tijdelijk niet mogelijk.
 7. Per afspraak reserveren wij meer tijd dan gebruikelijk. Zodat de wachtkamer zoveel mogelijk leeg blijft. Bij aankomst in de praktijk kunt u meestal direct doorlopen naar de behandelkamer. De deur staat al open of wordt door ons voor u open gedaan.
 8. Uw jas kunt u in de behandelkamer ophangen. Niet in de wachtkamer.
 9. Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

 

Het beleid dat we voorlopig volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze virusvrij zijn.  Indien u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuisisolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?