Covid-19 update 14 mei 2020

Beste iedereen, we hebben groen licht ontvangen (VWS & RIVM) om de huidtherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs met inachtneming van de maatregelen verder op te schalen. Voor de behandeling van paramedische beroepen geldt een uitzondering op het verbod, lees hier.

In verband met het Corona virus volgen wij de richtlijnen van het RIVM voor zorgverleners. Uiteraard spreekt voor zich dat we ons aan strikte hygiënische maatregelen houden en ook voor onze patiënten deze mogelijkheden in de praktijk hebben. De gezondheid en veiligheid van onze patiënten hebben onze hoogste prioriteit.

Extra aanwijzingen

  1. Bij binnenkomst vragen wij u om uw handen te desinfecteren met handgel (wachtkamer), ondanks de hoeveelheid alcohol droogt de handgel uw handen niet uit. Er zit een flinke dosis glycerine in, lees hier over het ingrediënt.
  2. Raak zo weinig mogelijk deurklinken, oppervlakken etc. aan.
  3. Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 begeleider meekomen.
  4. Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, bij ons binnen. We houden de wachtkamer graag leeg. Als u te laat komt kan het zijn dat wij u een andere afspraak moeten geven.
  5. Ga thuis nog even naar het toilet. Want toiletbezoek in onze praktijk is tijdelijk niet mogelijk.
  6. Per afspraak reserveren wij veel meer tijd dan gebruikelijk. Zodat de wachtkamer leeg blijft. Bij aankomst in de praktijk kunt u meestal direct doorlopen naar de behandelkamer. De deur staat al open of wordt door ons voor u open gedaan.
  7. Uw jas kunt u in de behandelkamer ophangen. Niet in de wachtkamer.
  8. Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Het beleid dat we voorlopig volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze virusvrij zijn.  Indien u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuisisolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?